3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Srpska atletičarka Ivana Španović totalno je podbacila na Olimpijskim igrama u Parizu i takmičenje u skoku udalj završila je već u kvalifikacijama za finale.

Kvalifikacije je završila na 16. mestu sa skokom od 6,51, a reči koje je uputila našim novinarima posle nastupa zabolele su više od lošeg rezultata.

Ivana je najavila kraj blistave karijere.

- Malo mi je teško da pričam za dalje. Nisam neko ko odustaje i ovo je bila ludost da dođem, ali rekla sam i po cenu da mi se raspadne Ahilova i da me iznose, ja ću se pojaviti i pokušaću. Ali za sada... Ne znam šta da kažem. Ako sam mogla da zamislim svoj kraj to bi bilo ovde. Zbog svega, verovatno ću bar još malo nešto uraditi, čisto da se pozdravim sa svima kako treba.

whatsapp-image-20240806-at-12.27.13-pm-3.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Glava je još uvek vruća, ali uprkos svemu Ivana ipak ne odbacuje mogućnost da će nastupati u Los Anđelesu 2028. godine.

- Koliko smo puta rekli ne nečemu, pa je život okrenuo sve. Jedino za šta se Bogu molim je zdravlje, želja mi ne manjka... Ja sam telo izgurala van svih svojih sposobnosti i mogućnosti. Zbog ljudi oko mene, psihičke snage... Ali telo vrišti za odmorom, pa u ovom trenutku ne mogu da pričam za dalje - zaključila je naša šampionka.

Ostaje nada da će Ivana biti zdrava i da će Srbiji doneti makar još jednu medalju u karijeri. Ona je to svojim odnosom i posvećenošću definitivno zaslužila.

spanovic-4.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Kada Ivana odluči da je kraj, ispratićemo je u penziju kako dolikuje - kao jednu od najboljih atletičarki koju je ova zemlja ikada dala.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Instagram Ivana Španović Dubai