Džudistkinja iz Hrvatske Barbara Matić, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, slavila je proterivanje Srba iz Krajine u zločinačkoj operaciji "Oluja" 1995. godine.

barbara.jpg
Printskrin/jutjub 
foto: Printskrin/Jutjub

Barbara Matić (29) pojavila se na koncertu "Imotski ne zaboravi" kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona. Oko sebe imala je vezani hrvatsku zastavu, a posle koncerta se slikala sa izvođačem koji u svojim pesmama veliča progon Srba u Drugom svetskom ratu i 1995. godine.

barbara1.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Splićanka je za Dalmatinski portal otkrila da joj je Tompson čestitao na osvajanju medalje.

- Čast mi je što su me tri velikana hrvatske muzike pozvala na koncert, uvek slušam njihove pesme, pogotovo kada sam na turnirima u inostranstvu, kada me hvata nostalgija. Popeti se na pozornicu i da te pozdravi 20.000 ljudi je osećaj koji se ne može opisati rečima - rekla je Matićeva.

marko-perkovic-tompson.jpg
Youtube prtscr / 01portal 
foto: Youtube prtscr / 01portal

Kada je džudistkinja izašla na pozornicu, velikim aplauzom i ovacijama pozdravilo je više od 20 hiljada ljudi, a onda su joj zapjevali "Zovi, samo zovi". Potom se na bini pojavio Marko Perković Tompson i zapevao kontroverznu pesmu "Čavoglave" i tako izazvao delirijum u publici.

Kurir sport/Dalmatinski portal

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić