3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu pošto su posle ogromne drame pobedili Grčku rezultatom 12:11.

Danas smo stigli do pobede na neverovatan način, pošto je Nikola Jakšić postigao gol u poslednjoj sekundi i tako obradovao celu naciju...

Posle meča, sjajni vaterpolista je izneo svoje utiske:

"Pre svega da čestitam ekipi Grčke, utakmica je mogla da ode u oba smera. Mislim da je ovo, kako bih rekao, sreća i Božija volja. Svaka čast ekipi na borbi od početka do kraja. Ništa još nismo uradili, imamo još dve utakmice".

img20240807wa0207.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Srbija nije blistala u Grupi B. Delfini su doživeli čak tri poraza, od Španije, Mađarske i potpuno šokantno od Australije, ali su zahvaljujući trijumfima protiv Francuske i Japana sa četvrte pozcije otišli među najboljih osam.

"Iskren da budem, ne znam, uvek dobijemo dodatnu motivaciju, sreću, posle grupe".

img20240807wa0196.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Nije Jakšić bio siguran da će u poslednjoj sekundi uspeti da savlada protivničkog golmana.

"Naravno da ne. Bilo je "Bože pomozi" i na kraju je ušla. Verovatno će narednih 30 biti preko gola, neću ga ni pogoditi. Ovo je pre svega timski gol."

img20240807wa0202.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Tradicija je da kapiteni preuzimaju odgovornost u reprezentaciji Srbije.

"Voleo bih da mogu da kažem za sebe da sam na nivou kao prethodni kapiteni, ali mislim da još nisam. Pitajte me ako osvojimo..."

img20240807wa0011.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Verovali su vaterpolisti Srbije da mogu da ostvare uspeh u Parizu.

"Nijednog trenutka se nismo otpisali, nadam se da ćemo u polufinalu biti još bolji. Ne znam ko će nam doći u polufinalu, obe ekipe su vrhunske. Bićemo spremni i idemo da pobedimo."

Kurir sport

Bonus video:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"