Bokserka iz Turske jasno je stavila do znanja svima šta misli o svemu ovome...

Bokserka sa Tajvana Lin Ju-Ting, za koju je utvrđeno da ima muške hromozome, plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u polufinalu jednoglasnom odlukom sudija savladala takmičarku iz Turske Esru Jildih Kahraman.

Posle brutalnih batina koje je pretrpela u ringu, devojka iz Turske rešila je da javno skrene pažnju na nepravdu o kojoj danima bruji čitava planeta.

Iman Kelif iz Alžira i Lin Ju-Ting sa Tajvana, bokserke koje su prošle godine diskvalifikovane sa turnira jer je ustanovljeno da imaju XY hromozome, dobile su zeleno svetlo da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 57 kilograma, što je izazvalo neviđenu buru u javnosti.

Posle brojnih bokserki koje su se javno pobunile jer su dovedene u nepravedan položaj, svoje nezadovoljstvo izrazila je i Turkinja Jildiz.

Ona je nakon poraza podigla ruke prema publici i pokazala znak "X", koji označava jedno od dva XX, tačnije strukturu ženskih hromozoma.

Njen potez izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija ŠOKANTNA PROGNOZA STANKOVIĆA PRED MEČ SA DRIM TIMOM: Amerika je favorit, ali postoji RECEPT ZA POBEDU! Bio je i 2002. godine