Jedan od najboljih boksera na planeti Saul Kanelo Alvarez javno je poručio da nema nameru da se bori za bogatog saudijskog šeika Turkija Al-Šeika.

Saudijskom bogataš u poslednje vreme privukao je veliku pažnju javnosti. Glavni čovek za sport u Saudijskoj Arabiji "kupio" je Kristijana Ronalda, Entonija Džošuu, Tajsona Fjurija... i mnoge druge sprtske zvezde, ali ne i Kanela.

Boks je sport u koji Saudijska Arabija mnogo ulaže. Al-Šeik je uspeo da organizuje brojne spektakle koje je svet sa nestrpljenem čekao, ali jedan čovek je odlučio da odbije njegov poziv.

alvarez-ap01.jpg
AP 
foto: AP

Reč je o Kanelu Alvarezu koji je javno poručio da nema nameru da sarađuje sa čovekom kome se danas klanjaju sportski velikani.

Pred meč sa Edgarom Berlangom Alvarez je otkrio da je dobio poziv od bogatog šeika.

"Dobio sam poruku da Turki želi sastanak. Poručio sam da sam trenutno fokusiran samo na ovu borbu. Uslovili su me da žele odgovor odmah" kaže Kanelo i poručuje:

"Ne volim način na koji komunicira sa ljudima. Ako želi da se borim, mora da organizuje sve na moj način, a ne njegov".

Slavni bokser je istakao da ga ne zanima arapski novac.

"Meni oni ne trebaju. Ako žele da sarađuju, to će biti na moj način. Žele odmah da kažem 'da' na njihovu ponudu, ali ja to ne radim tako. Poštujem Turkija, ali mi se ne dopada kako radi posao. Ja ga neću moliti za novac i izvlačiti ga od njega kao drugi borci", jasan je bio Meksikanac.

Kurir sport/J.M.

Kurir teleivizija Igor Rakočević za Kurir