Neverovatne horor scene viđene su na utakmici polufinala hokeja na travi u ženskoj konkurenciji, između Holandije i Argentine.

2.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

"Jeziva dešavanja, stravična povreda, krv po terenu lila je kao u potocima..." Upravo ovako svetski mediji izveštavaju sa polufinalne utakmice Olimpijskih igara u Parizu. Nesrećna Holanđanka Josje Burg (27) doživela je stravičnu povredu zbog koje je obilno krvarila.

profimedia0896785363josje2.jpg
IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Kod rezultatu 0:0, jedna od hokejašica Argentine je nehotično loptom pogodila Burgovu u nos. Ona se odmah srušila na teren, a krv je počela da šiklja na sve strane. U pomoć su joj ubrzo pritrčale holandske hokejašice, a usledila je i munjevita reakcija lekarskog tima.

profimedia0896769129josje3.jpg
Rene Nijhuis / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Rene Nijhuis / imago sportfotodienst / Profimedia

- Mnogo je ovde krvi. Lekari čine sve da zaustave krvarenje - rekao je komentator Eurosporta u prenosu, a pomoćnim radnicima trebalo je nekoliko minuta da očiste krv sa terena.

3.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Iako su scene sa terena delovale užasavajuće, lekari su uspeli da zaustave krvarenje Josje Burg, pa se ona vrlo brzo vratila na teren i bila jedna od zaslužnih za pobedu.

4.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Vidno povređena, dogovorila je sa medicinskim timom da posle krvarenja i bandažiranja nosa nastavi meč sa novim dresom, jer je prvobitni bio natopljen krvlju.

profimedia0896781286josje5.jpg
Rene Nijhuis / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Rene Nijhuis / imago sportfotodienst / Profimedia

Holandija je savladala Argentinu rezultatom 3:0 i plasirala se u finale, gde će se za zlato boriti protiv Belgije.

Kurir sport

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić