Maratonsko finale skoka s motkom u ženskoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu obeležila je Kanađanka Ališa Njumen.

profimedia0896955126alisa1.jpg
Castel Franck/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Castel Franck/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Plavokosa lepotica Ališa Njumen (30) uzela je bronzanu medalju neverovatnim skokom od 4,85 metara, što je proslavila na neverovatan način. Nakon što je doskočila na strunjaču, poletela je ka terenu, a onda stala i tresla nekoliko trenutaka guzom, podsetivši na najbolje "tverkovanje" sa društvenih mreža.

Ališa Njumen popularnost je stekla i na platformi "Onlyfans" gde već tri godine prodaje golišave fotke i eksplicitni sadržaj. Jednom prilikom je objasnila zašto se odlučila na ovakav korak.

- Kada ako ne sada? Ako ne pomeramo granice i rušimo barijere, to nam neće doneti ništa dobro u stvaranju sopstvene ličnosti. Ceo život sam kao sportista rušila te granice, sada sam dobila mogućnost da pokažem i drugu stranu, kao žena - kazala je Njumenova.

Ališa Njumen je svoj profil na platformi "Onlyfans" otvorila pred Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine, kada je i stekla veliku popularnost.

Zlatnu medalju u skoku s motkom u ženskoj konkurenciji na OI u Parizu osvojila je Australijanka Nina Kenedi sa preskočenih 4,90 metara, dok je srebro pripalo Amerikanki Kejti Mun sa 4,85 metara, ali manjim brojem pokušaja od Ališe Njumen koja je preskočila istu visinu.

Kurir sport

Printscreen/RTS Novak Đoković izvadio krstić