Srpski sportista Lazar Đukić koji se takmičio u krosfitu nije isplivao iz jezera ovog četvrtka tokom takmičenja "Crossfit Games", javljaju tamošnji mediji.

Lazar je izgubio vazduh neposredno pre cilja tokom završnog plivačkog segmenta u jezeru i nije uspeo da ispliva na kopno.

878787.jpg
Pritnscreen/Instagram 
foto: Pritnscreen/Instagram

KO JE LAZAR ĐUKIĆ?

Lazar Đukić je poznati srpski krosfit sportista koji se proslavio na međunarodnoj sceni svojim impresivnim nastupima na raznim krosfit takmičenjima. Đukić je konstantno bio jedan od najboljih takmičara u Evropi i više puta je predstavljao Srbiju na CrossFit igrama.

Đukić je rođen u Srbiji i svrstao se među vrhunske krosfit sportiste iz regiona. Đukić se više puta takmičio na CrossFit Games, gde se konstantno plasirao među vrhunske sportiste. Njegov najbolji finiš bio je 2022. godine, gde je zauzeo 9. mesto u ukupnom poretku, što je značajan uspeh s obzirom na intenzivnu konkurenciju.

Đukić je poslednji put viđen na lajv strimu na oko 100 metara od cilja. Svedoci su izjavili da se činilo da se mučio tokom plivačkog dela događaja. Osoblje Hitne pomoći, uključujući ronioce, odmah je poslato da pretraži jezero.

Potraga je u toku, a prva timska utakmica Igara je otkazana iz predostrožnosti. Gledaoci su zamoljeni da napuste mesto događaja kako bi timovi hitne pomoći mogli da rade bez prepreka.

Društvene mreže su preplavljene porukama nade i molitvama za njegov bezbedan povratak. Organizatori CrossFit igara izrazili su svoju duboku zabrinutost i u potpunosti sarađuju sa tekućim naporima u potrazi.

Kako se potraga nastavlja, CrossFit igre su prilagodile svoj raspored kako bi se prilagodile istrazi. Ažuriranja će biti obezbeđena kako više informacija bude dostupno. Cela CrossFit zajednica ostaje nada pozitivnom ishodu i ujedinjena je u podršci Lazaru Đukiću i njegovim najmilijima.

(Kurir sport/en.as.com)

Bonus video:

Kurir televizija KARDIOHIRURG OTKRIO ŠTA JE POŠLO PO ZLU KAD SE SRBIN UTOPIO U GRČKOJ! Miljko Ristić: U većini slučajeva ovo izaziva FATALNI ISHOD