UZNEMIRUJUĆE! POJAVIO SE SNIMAK MOMENTA KADA SE UTAPA SRPSKI SPORTISTA U AMERICI: Mučio se i tokom trke - zašto niko nije reagovao
Foto: Instagram

tuga

UZNEMIRUJUĆE! POJAVIO SE SNIMAK MOMENTA KADA SE UTAPA SRPSKI SPORTISTA U AMERICI: Mučio se i tokom trke - zašto niko nije reagovao

Ostali sportovi -

Telo srpskog sportiste Lazara Đukića (28) nađeno je u jezeru u Fortvortu u Teksasu, gde se utopio tokom takmičenja, saopštili su američki mediji.

Đukić podsetimo, nije isplivao iz jezera tokom takmičenja "Crossfit Games". Mladi sportista je preminuo tokom plivačkog dela, a vatrogasna služba pomogla je policiji u potrazi za njegovim telom.

Lazar Đukić
foto: Pritnscreen/Instagram

Kako javljaju mediji, Đukić je nestao pod vodom juče oko 8 ujutru i nije isplivao, a telo je pronađeno oko sat vremena kasnije.

Đukić je poslednji put viđen na lajv strimu na oko 100 metara od cilja. Svedoci su izjavili da se činilo da se mučio tokom plivačkog dela događaja. Nije na to nije reagovao, postavlja se pitanje: zašto?

U međuvremenu, oglasili su se i organizatori takmičenja izražavjući žaljenje povodom tragičnog događaja.

- Danas je najtužniji dan u istoriji ovog takmičenja. Slomljeni smo zbog gubitka Lazara Đukića zajedno sa celom CrossFit zajednicom. Lazar je bio jedan od najtalentovanijih takmičara u našem sportu, ali je bio mnogo više od sportiste. Bio je sin, brat i prijatelj praktično svima koji su ga poznavali. Oštar takmičarski, neizlečivo radostan i neobično ljubazan, Lazar je bio sunce svake sobe u kojoj se nalazio. Gubitak njegove svetlosti je nezamisliv. Ovaj vikend posvećen je Lazaru Đukiću - stoji između ostalog u objavi.

Lazar Đukić je poznati srpski krosfit sportista koji se proslavio na međunarodnoj sceni svojim impresivnim nastupima na raznim krosfit takmičenjima. Đukić je konstantno bio jedan od najboljih takmičara u Evropi i više puta je predstavljao Srbiju na CrossFit igrama.

Đukić je rođen u Srbiji i svrstao se među vrhunske krosfit sportiste iz regiona. Đukić se više puta takmičio na CrossFit Games, gde se konstantno plasirao među vrhunske sportiste.

Njegov najbolji finiš bio je 2022. godine, gde je zauzeo 9. mesto u ukupnom poretku, što je značajan uspeh s obzirom na intenzivnu konkurenciju.

Kako je saopšteno, takmičenje će se nastaviti, a pokrenuta i akcija skupljanja novca za Đukićevu porodicu i do sada je donirano oko 140.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja