"OVO JE ZA ZATVOR!" Oglasio se spasilac o utapanju srpskog sportiste u Americi, ogorčen zbog strašnih scena: NEKO MORA DA ODGOVARA
Foto: Screenshot Instragam/lazadjukic

"OVO JE ZA ZATVOR!" Oglasio se spasilac o utapanju srpskog sportiste u Americi, ogorčen zbog strašnih scena: NEKO MORA DA ODGOVARA

Ostali sportovi -

Vest da je najbolji srpski krosfiter Lazar Đukić (29) nastradao z Americi tokom takmičenja na "Crossfit Games" šokirala je spotsku javnost u Srbiji i regionu.

Podsetimo, tragedija se dogodila juče u jezeru u Fortvortu u Teksasu, kada Đukić nije isplivao iz vode tokom plivačkog dela takmičenja, a dežurne službe su njegovo telo u jezeru našle posle sat vremena.

Lazar Đukić
foto: Screenshot Instragam/lazadjukic

Đukić je poslednji put viđen na lajv strimu na oko 100 metara od cilja. Očevici su izjavili da se činilo da se mučio tokom plivačkog dela događaja, ali nažalost niko nije reagovao kako bi pomogao mladom srpskom sportisti. Brojni snimci tragedije objavljeni su na društvenim mrežama.

Sada se oglasio i bivšli spasilac Adam Maler, koji je prokomentarisao utapanje Lazara Đukića.

- Bio sam spasilac na lokalnom jezeru tri godine. Nemate pojma koliko sam ljut dok gledam ovaj video gde se jasno vidi da se momak davi. Ovo bi trebalo da rezultira tužbama i zatvorskom kaznom za odgovorne ljude - napisao je Maler.

Lazar Đukić
foto: Screenshot Instragam/lazadjukic

Inače, Lazar Đukić bio je poznati srpski krosfit sportista koji se proslavio na međunarodnoj sceni svojim impresivnim nastupima na raznim krosfit takmičenjima. Đukić je konstantno bio jedan od najboljih takmičara u Evropi i više puta je predstavljao Srbiju na CrossFit igrama.

Đukić je rođen u Srbiji i svrstao se među vrhunske krosfit sportiste iz regiona. Đukić se više puta takmičio na CrossFit Games, gde se konstantno plasirao među vrhunske sportiste.

Njegov najbolji finiš bio je 2022. godine, gde je zauzeo 9. mesto u ukupnom poretku, što je značajan uspeh s obzirom na intenzivnu konkurenciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja