Aleksandra Perišić je ponos Srbije. Ova fantastična tekvodistkinja došla je do srebra na Olimpijskim igrama.

Do takvog uspeh ne bi mogla da dođe bez pomoći Petre Butale Kovačić.

Priča o njenom dolasku u Beograd i početku rada sa Aleksandrom je filmska.

Petra, inače trofejna hrvatska tekvodnistkinja, zbog ljubavi je krenula put Srbije. Udala se za Predraga Kovačića, nekadašnjeg srpskog tekvondistu, a kasnije osnivača TK "Azija". To je mesto gde je došlo do susreta Butale Kovačić i Aleksandre Perišić.

whatsapp-image-20240809-at-9.59.40-pm.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

- Posle određenog nekog vremena, Aleksandra i ja smo se, pa, recimo, razumeli na više nivoa i jednostavno smo krenule zajedno, pa šta bude, i eto došlo je do ovoga do čega je sad došlo. To je odnos koji je puno oscilacija, kao i svaki drugi odnos u životu, ali dobro se razumemo i mislim da dopunjujemo jedna drugu i da je to ono što je važno - pričala je Petra.

Problema zbog momenta "Srbija - Hrvatska", apsolutno nije bilo.

whatsapp-image-20240809-at-9.55.17-pm.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

- Uvek ima šala, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i takmičarima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima, i ja sam sa njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo i uvek na turnirima jedni druge bodrimo. Tako da mislim da nema nikakve zle krvi tu ili nešto slično, jednostavno svima je jako drago što sam ja u toj ulozi i pomažemo jedni drugima", ispričala je ona za Telegraf.

Da svi sjajno funkcionišu vidi se iz sledećeg primera:

- Aleksandra je jako dobra sa velikim delom hrvatske reprezentacije, te devojke spavaju kod nje i ona kada dođe u Zagreb spava kod njih i to je nešto divno i mislim da je to nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre