Selektor bokserske reprezentacije Uzbekistana, Tulkin Kiličev (41), doživeo je srčani udar dok je slavio zlato svog boksera Hasanboja Dusmatova, otkrivaju britanski mediji.

Dok je slavio veliki uspeh, Kiličevu je iznenada pozlilo. Srušio se i ostao bez svesti. Srećom, u blizini su bila dva člana lekarskog tima Velike Britanije koji su odmah priskočili u pomoć.

profimedia0897189912.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Doktor Harj Sing i fizioterapeut Robi Lilis reanimirali su uzbekistanskog stručnjaka, koristili su defibrilator da bi mu pomogli i nakon ukazane pomoći Kiličev je prebačen u bolnicu.

"Trenerski tim Uzbekistana se vratio u prostor za zagrevanje i svi su slavili, a onda su se čuli pozivi u pomoć. Bio je to vapaj za doktorom, vapaj za pomoć. Sing je bio prva osoba koja je reagovala, a ja sam krenuo sa torbom za hitne slučajeve koju nosimo sa sobom", otkrio je britanski fizioterapeut Lilis.

"Otvorio sam torbu za traume, izvadio defibrilato. Kada je analizirao srčani ritam, rekao je da savetuje šok, pa smo sklonili sve i šokirali ga. U početku se nije vratio, ali jeste 20-ak sekundi kasnije" dodao je Britanac.

Trener se trenutno oporavlja u bolnici i u stabilnom je stanju.

Kurir sport/J.M.

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre