Hrvatski gimnastičar Aurel Benović (24) smatra da su ga sudije žestoko oštetile na Olimpijskim igrama u Parizu.

Benović je u disciplini preskok završio takmičenje na petom mestu. U finalu je za prvi preskok dobio odličnu ocenu 15.000, ali za drugi samo 14.800, pa je na kraju ostao bez medalje.

Razočarani Hrvat tvrdi da je oštećen i da je zaslužio makar bronzanu medalju.

"Ostaje žal zbog medalje, što je presudila subjektivna procena sudija. Nisam osvojio medalju jer je sedmoro ljudi reklo da moj skok nije dovoljno dobar u odnosu na takmičara iz Jermenije, koji je napravio isti skok kao ja. Gledali smo snimak, nema tu velike razlike, a odlučili su da je njegov preskok za 14.900, a moj za 14.800. Da su mi dali 14.900 bio bih treći ispred Britanca. U sudijskoj komisiji su bili Irac i Australijanac, oni znaju da budu na njihovoj strani. Trebalo bi da mi sue na osnovu onoga što uradim, a ne ne nacionalnosti", rekao je za "Indeks" hrvatski gimnastičar.

Ogorčeni Hrvat kaže da bi voleo da mu sudi tehnologija, a ne arbitri.

"Trebalo bi da koriste pametne kamere, na kojima bi se gledalo kako si izveo skok, pod kojim uglom ti je bila ispruženost tela, kako si odskočio, a ne da sudija odluči da meni ne treba medalja jer dolazim iz male Hrvatske" zagrmeo je Hrvat.

Kurir sport/J.M.

Kurir  Srpski navijači pred meč košarkaša protiv Amerike