Alžirska boskerka Iman Kelif, zbog koje i dalje traje najveća kontroverza Olimpijskih igara, odlučila je da posle osvojene zlatne medalje u Parizu ide na sud!

- Gospođa Kelif kontaktirala je advokatsku kuću koja je podnela tužbu za teško internet uznemiravanje, preko centra za suzbijanje internetske mržnje u kancelarije pariškog tužitelja. Kriminalna istraga će utvrditi ko je pokrenuo ovu mizogenu, rasističku i seksističku kampanju, ali će se takođerfokusirati na one koji su podgrevali ovaj digitalni linč. Nepravedno uznemiravanje koje je pretrpela ova bokserska prvakinja ostaće najveća mrlja ovih Olimpijskih igara - rekao je njen advokat Nabil Boudi, a prenosi ESPN.

Podsetimo, čitav haos oko Iman Helif i Lin Ju-Tingda digao se pošto je utvrđeno da imaju muške hromozome zbog čega ih je Međunarodna bokserka federacija (IBA) suspendovala.

Blondet Eliot/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia OPTUŽIVALI JE DA JE MUŠKO, OSVOJILA ZLATO, PA ODLUČILA DA PRESAVIJE TABAK! Bokserka TUŽI zbog INTERNET NASILJA!

- Rezultati uzoraka krvi koje smo uzeli od Kelif i Lin 17. maja 2022. u Istanbulu i potom 17. marta 2023. godine u Indiji su pokazali hromozome koji su nedozvoljeni u ženskom boksu. Zbog poverljivosti medicinskih podataka ne možemo vam pokazati rezultate testova, ali svi znate čitati između redova i zaključiti o čemu se rad. One su dobrovoljno pristale na davanje krvi, a testovi su pokazali da imaju nivo testosterona kao muškarci. Isto kao muškarci. MOK se boji istine. Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo bokserke. Bokserke koje su oštećene će dobiti novac za sve ovo što se dešava - istakli su iz IBA svojovremeno.

Ostaje da se vidi koga će tačno Kelif tužiti i kako će se proces završiti.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Nikola Jokić maše navijačima na aerodromu!