Aleksandra Perišić, reprezentativka Srbije u tekvondou i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, po povratku u Beograd odgovarala je na pitanja novinara na konferenciji za medije koja je održana na aerodromu "Nikola Tesla".

Aleksandra je za kratko vreme osvojila srca navijača u Srbiji. Njene suze radosnice nakon plasmana u finale, kao i one posle poraza u finalu, kada nije mogla da sakrije tugu, nikoga u našoj zemlji nisu ostavile ravnodušnim.

Sada je te suze zamenio širok osmeh!

"Nadali smo se, kada smo krenuli na put, da ćemo se vratiti nasmejani i vratili smo se. Evo nasmejane smo i srećne", rekala je uz osmeh Aleksandra.

"Ponosne smo i jedna na drugu i na sve što smo ostvarile. Ostaje mala žal za zlatom, za to smo se spremali, za to smo radili. Nadam se da je nacija ponosna", dodala je Petra Butalo Kovačić, trener naše Aleksandre.

Govorila je i o utiscima koje nosi sa Olimpijskih igara.

"Bila sam fokusirana na svoje mečeve i nisam provodila vreme sa ostalim sportistima, ali kada se sve završilo iskoristila sam priliku da provodim vreme sa njima. Kad se sve završilo jedva sam čekala da vidim košarkaše i vaterpoliste i to je bilo neprocenjivo. Sada ide doček, mislim da će mi se noge odseći", iskrena je bila Aleksandra.

Istakla je da još uvek nije svesna veličine uspeha koji je ostvarila i nada se da je motivisala decu da se bave ovim sportom.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija "NAŠA BRONZA IMA ZLATNI SJAJ" Saša Obradović za Kurir analizirao uspeh Srbije na OI u Parizu: Velika je čast imati takvu ulogu