BOG JE BIO UZ SELEKTORA I SRPSKE VATERPOLISTE: Monah otkrio kako se Uroš Stevanović spremio za Olimpijske igre u Parizu!
Foto: Dado Đilas

s verom u hrista

BOG JE BIO UZ SELEKTORA I SRPSKE VATERPOLISTE: Monah otkrio kako se Uroš Stevanović spremio za Olimpijske igre u Parizu!

Ostali sportovi -

Uspeh vaterpolo reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu osvajanjem zlatne medalje, svakako je jedan od najvećih u istoriji trofejnog sporta.

Selektor srpskih vaterpolista Uroš Stevanović bio je pod ogromnim pritiskom pred početak i tokom olimpijskog turnira. Neuspesi vaterpolo tima Srbije u prethodnim godinama na velikim takmičenjima, uslovili su da u početku takmičenja reprezentacija ne dobije tako veliku pažnju kakvu je trebalo da ima.

Uroš Stevanović, monah Gerasim
foto: Privatna arhiva

Uroš Stevanović mir i potrebnu energiju pred Olimpijske igre u Parizu tražio je u hrišćanstvu i pravoslavnoj veri. Ovo je Kuriru otkrio monah Gerasim iz manastira "Pravdeni Jov" pored Kragujevca.

Odranije poznat po humanitarnom radu i čvrstim vezama sa srpskim sportistima, još otkada je bio deo bratstva manastira "Đurđevi stupovi" u Rasu, monah Gerasim otkrio je i šta je poručio selektoru Stevanoviću u srpskim vaterpolistima pred polazak u Pariz.

- Rekao sam selektoru Urošu Stevanoviću, bratu i prijatelju po Bogu Isusu Hristu, da uz Božju i pomoć majke Božije i svih Svetih, radom i trudom svojim, kao i svih vaterpolista može da bude prvi na Olimpijskim igrama. Isto tako, poručio sam mu da će se u Srbiju vratiti sa zlatnom medaljom. Radujte se - napisao je u poruci Kuriru monah Gerasim.

Kurir sport

00:17

Srbija Amerika Olimpijske igre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track