Australijanka Rejčel Gan imala je ubedljivo najgori rezultat na takmičenju u brejkdensu na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu. Jedina je osvojila nula poena, međutim, zahvaljujući svom urnebesnom nastupu postala je prava senzacija na društvenim mrežama.

Sudije su u neverici gledale njene nostupe. Skakutala je i valjala se po podu van svakog ritma i tako ekspresno postala viralni hit.

Mnogi smatraju da je to namerno uradila kako bi postala popularna. I postala je!

Marketinški ekspert Maks Markson tvrdi da će Rejčel zahvaljujući svojim nastupima na OI postati milionerka.

"Ona već sada ima veliki brend. Njen ugled u Australiji nije veliki, ali je poznata u čitavom svetu. Dobiće međunarodne ponude brendova sportske opreme, prehrambenih kompanija, električnih automobila, a dobiće i ponudu iz sveta telekomunikacija. Nove zvezde potpisuju ugovore sa 3 do 5 firmi, a takvi ugovori se plaćaju i po pola miliona dolara. Na putu je da zaradi 2.5 miliona dolara", otkriva poznati stručnjak za marketing.

Austalijanka je postala neviđena senzacija. Korisnici društvenih mreža danima unazad njene fotografije i snimke sa OI koriste kao mimove. Njene nastupe ispratile su i prokomentarisale brojne svetske zvezde, poput pevačice Adel koja je poručila da je ovo najbollja stvar koja se desila na Olimpijskim igrama ikada.

"Ne mogu da provalim da li je šala, ali u svakom slučaju, mnogo je usrećila mene i moje prijatelje, smejali smo se 24 sata", rekla je Adel.

Rejčel se našla i u skeču čuvene humorističke emisije Džimija Falona.

Kurir sport/J.M.

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre