Iman Helif, osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, pokazala je potpuno drugo izdanje od onoga koje je svet mogao da vidi.

Helif je dobila veliku pažnju javnosti i medija kada je njena protivnica prekinula borbu nakon udarca za koji je potom rekla da nikada jači nije dobila otkako se bavi boksom.

Italijanka Anđela Karini je zaplakala u ringu kada je predala borbu Alžirki. Helif je potom od strane javnosti optužena da je rođena kao muškarac, iako to nije istina, a mnogi su poručili kako ne bi trebalo da se takmiči sa ženama.

profimedia0895744663.jpg
Mark Edward Harris/ZUMA Press Wi / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Mark Edward Harris/ZUMA Press Wi / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanka se posle dva dana izvinila Ažlirki, a ona je potom osvojila zlato.

Nakon pobede u finalu je poslala sledeću poruku:

"Ja sam žena kao i svaka druga žena. Rođena sam kao žena, živela sam kao žena, takmičila sam se kao žena – nema sumnje. Naravno, postoje neprijatelji uspeha. To mom uspehu daje poseban ukus zbog ovih napada", rekla je ona, pa zatim dodala:

"Želim da kažem svetu da treba da se posvete olimpijskim principima i da ne treba da maltretiraju ljude. Ovo je poruka Olimpijskih igara. Nadam se da će ljudi prestati da maltretiraju. Mi smo na Igrama da bismo nastupili kao sportisti. Nadam se da nećemo videti slične napade u budućnosti".

Iman Helif, koju na društvenoj mreži Instagram prati preko dva miliona ljudi, sada je objavila video gde je pokazala kako izgleda van ringa i sa šminkom.

Na snimku se pojavljuje u šarenoj odeći, sa sređenom frizurom i minđušama, a objava je za jedan dan skupila blizu 850.000 "sviđanja.

Bonus video:

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka