Dugo je bio na velikoj sceni, reprezentaciji je dao srce i dušu, a došlo je vreme da se oprosti od "plavog" dresa koji mu je toliko značio u karijeri.

Aleksandar "Bata" Atanasijević je jedan od najboljih odbojkaša koje je ova zemlja ikada dala, a nakon 241. nastupa za nacionalni tim, odlučio je da se oprosto posel nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Popularni Bata je u velikoj ispovesti za Sport klub otkrio koliko je žrtve bilo tokom godina, ali mu nije žao.

oss-atanasijevic.jpg
OSSRB 
foto: OSSRB

- Što kaže Srećko Lisinac, mi nikada nismo ni igrali zdravi jer uvek smo imali neke probleme. Ti završiš klupsku sezonu negde 15. maja, već 25. maja si u Svetskoj ligi u punom pogonu. Imao sam problema, stres frakturu tibije, što sam naziv kaže zbog velikog napora i preteranih skokova. Kasnije sam imao i operaciju kolena. Međutim, ti jednostavno u tom trenutku ne razmišljaš. Ja sam čak imao situacije kad sam sam sebi potkožno davao injekcije da ne bih osećao bol, da mogu da odigram utakmice. Ne znam koliko puta sam popio diklofenak u životu, ne znam da li sam odigrao meč bez diklofenaka u životu, ali to su stvari koje su najnormalnije u sportu - otkrio je Atanasijević za Sport Klub.

Iako je bilo mnogo problema, motiva kada je nastup za svoju zemlju nije izostajalo.

- Ti jednostavno svakodnevno na svakom nivou radiš i ne gledaš na to kao na neku žrtvu, nego na nešto što, ako želiš da budeš na maksimalnom nivou, moraš da ispunjavaš. Tako da ti momenti kada te nešto boli, kada moraš da preskačeš takmičenja sigurno su teški, međutim i oni su prolazni. Kada si mlađi, znaš da ćeš se brzo oporaviti, međutim sad kad bi se povredio to bi bio pakao - rekao je Atanasijević.

Podsetimo, Aleksandar Atanasijević ima 32. godine, a za reprezentaciju Srbije nastupo je od 2011. godine.

Sa našim nacionalnim timom dva puta je bio šampion Evrope 2011. i 2019. godine, dok je 2013. osvojio bronzu.

Kurir sport / Sport klub