"REKLI SMO - NEĆE IM POMOĆI NI BOG OTAC" Vaterpolisti gledali kako sudije UNIŠTAVAJU srpske košarkaše, pa se naoštrili za "OSVETU"
Foto: Dado Đilas

OI

"REKLI SMO - NEĆE IM POMOĆI NI BOG OTAC" Vaterpolisti gledali kako sudije UNIŠTAVAJU srpske košarkaše, pa se naoštrili za "OSVETU"

Ostali sportovi -

Kapiten Nikola Jakšić predvodio je vaterpoliste Srbije do zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Nakon velike utakmice u četvrfinalu sa Grčkom sastali smo se sa Sjedinjenim Američkim Državama u polufinalu, a taj meč se desio samo dan nakon duela košarkaša sa Amerikom.

Posle nekih spornih sudijskih odluka poraženi su naši košarkaši, što je inspirisalo vaterpoliste.

"Najviše nas je iznerviralo kad smo izgubili od Amerike u košarci, rekli smo - sutra ćemo da ih razvalimo, neće im pomoći ni Bog otac, samo zbog onoga što je bilo i kako smo izgubili, jer smo se jako iznervirali", rekao je Jakšić u "Alesto" podkastu.

Istakao je da je tim bio jako fokusiran na samom meču, ali to se jako lako videlo i sa strane. Jednostavno naša odbrana je postala potpuno drugačija, a u napadu je već i ranije imao ko da povuče.

"Naravno, sve gledaš, pratiš, ali imamo nas 13 i svi spoljni faktori su van tog kruga. Na nekoga utiče malo, na nekoga više, a na nekoga ne utiče uopšte. Mislim da su svi bili fokusirani i da se to videlo i u bazenu. Tih sat vremena u bazenu samo protivnik i nas 13 i niko drugi", dodao je on.

Ni na vaterpolu, kao ni na košarci sudije nisu bile na našoj strani, A Jakšić je istakao da ga to uopšte ne čudi, jer je često takav odnos i u drugim sportovima. Uostalom videli smo kako su prošli pojedini srpski sportisti u Parizu i na ostalim borilištima u Francuskoj.

"U toj utakmici je na početku bio odnos isključenja 8-1 za Ameriku, bilo je nešto katastrofa, a završilo se na kraju 18-8. Nismo imali suđenje ni kad smo bili na vrhuncu, ni kad smo bili 'dole', to neću da komentarišem, to vide i ljudi van bazena. Nije da nas ne vole samo u vaterpolu, već i u ostalim sportovima, videli ste u košarci, u polufinalu, da li je to rvanje, veslanje... Možda sam ja tu previše subjektivan jer sam to osetio previše puta na svojoj koži", rekao je kapiten.

Što se samog meča polufinala tiče, ističe kapiten "delfina" da je razlika u klasi bila jasna, ali da je suđenje doprinelo da meč bude koliko-toliko neizvestan. A kada je došlo finale sa Hrvatima naš tim je još više zablistao.

"Kada si na tom nivou, pokazali smo da bez obzira što je tako bilo, da što se tiče Amerike, oni nisu bili u priči. Da smo imali normalno suđenje, dobili bismo ih sedam. To je moje iskreno mišljenje. Ali da ne pričam kako bi bilo, prezadovoljan sam jer smo u polufinalu primili samo šest golova, sa vrhunskom odbranom, plivanjem, sa 18 igrača manje... Nemam jednu zamerku. I onda dođe utakmica sa Hrvatskom u finalu i ti budeš još bolji. E, to mi je bilo... Kraj. U prvoj četvrtini sam video kod svakog da ako možemo da ih dobijemo 10, da ćemo ih dobiti 15. Naravno, to je finale, utakmica, sve stoji, opustiš se, ali dok Ćule nije dao onaj gol za tri razlike do kraja... Igralo se od početka, do kraja, svi. Taj mentalni sklop nam je doneo zlatnu medalju", zaključio je Jakšić.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:46

Srbija slavi zlato vaterpolista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track