Milicu Žabić, olimpijku iz Laćarka, dočekali su u petak porodica, rodbina, komšije i prijatelji s oduševljenjem i ponosom u Dositejevoj ulici u Laćarku. Nakon povratka s Olimpijskih igara u Parizu, gde je osvojila 5. mesto u kategoriji seniorki +78 kg, Milica je dočekana uz zastave, baklje i sa porukama dobrodošlice.

Milica Žabić se u petak vratila sa Olimpijskih igara u svoje rodno mesto Laćarak, gde su je dočekali porodica, prijatelji i komšije. Milica nije krila oduševljenje i ljubav prema svom rodnom mestu. Kada je videla okupljene meštane, bila je pozitivno iznenađena toplim i srdačnim dočekom.

milica-5.jpg
Ozon.rs 
foto: Ozon.rs

„Za mene je ovo najveća nagrada – videti koliko mi ljudi ovde pružaju podršku i koliko su ponosni na mene,“ rekla je Milica sa osmehom. Njena skromnost i zahvalnost prema Laćarcu još jednom su pokazale zašto je omiljena među svojim sugrađanima, a njen povratak obeležen je kao prava mala svečanost.Za stanovnike Laćarka, Milica je najbolja na svetu, a njen uspeh na Olimpijskim igrama smatra se izvanrednim postignućem. Iako nije osvojila medalju, Milica je svojom borbom protiv Brazila donela Srbiji jedini bod, čime je pokazala svoj borbeni duh i kvalitet.

milica-4.jpg
Ozon.rs 
foto: Ozon.rs

Milica Žabić, rođena 12. aprila 1994. godine, već godinama trenira s velikom posvećenošću. Za Olimpijske igre u Parizu pripremala se punih šest godina. Njena sportska karijera obiluje brojnim medaljama u svim uzrasnim kategorijama, uključujući titulu juniorske prvakinje Evrope 2013. godine na takmičenju u Sarajevu.

Mnogi smatraju da je Milica najveće otkrovenje na ovim Olimpijskim igrama, a njen uspeh samo je još jedan dokaz da je put ka vrhu dug i zahtevan, ali dostupan onima koji su spremni da se posvete cilju s punom snagom. U Laćarku, Milica je dočekana kao šampionka, a njen put nastavlja da inspiriše mnoge mlade sportiste. Snimak dočeka Milice Žabić u Laćarku možete pogledati OVDE.

Kurir sport / Ozon.rs

BONUS VIDEO:

Privat Boks meč u Bugarskoj počeo uz Kebinu pesmu