Nekadašnji olimpijski šampion u džudou, a sada uspešan MMA borac, Satoši Iši iz Japana, prolazi kroz najteži period u svom životu.

Japanski borac nedavno je otkrio da se bori za život.

On je pre nekoliko dana objavio fotografiju iz bolničkog kreveta u Japanu i napisao da je zbog misteriozne bolesti tri puta operisan u kratkom periodu.

Nesrećni 37-godišnji sportista sada je otkrio da je nakon pakla koji je prošao konačno pušten na kućno lečenje.

"Napokon sam otpušten iz bolnice. Pre nekoliko sedmica, moj vratni disk i kičma su dobili infekciju koja se razvila u sepsu. Poslednja operacija mi je bila 5. avgusta i primao sam antibiotike preko infuzije. Moja težina je pala na 97 kilograma. Gornji deo tela mi je paralizovan", otkrio je nesrećni Japanac.

Sada ga očekuje dug oporavak.

"Moram da nastavim sa odlascima u bolnicu na rehabilitaciju, provere krvi i magnetne rezonance. Hvala svima u bolnici, oni su mi spasili život. Hvala svima i na lepim porukama, stvarno to cenim. Vaša podrška me čini snažnim i želim ponovo da se borim", napisao je Iši.

Iši je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. osvojio zlatnu medalju za Japan u džudu u kategoriji preko 100 kilograma. Kasnije je odlučio da se oproba u MMA. Imao je ukupno 39 borbi, a ostvario je 25 pobeda.

Kurir sport/J.M.

Kurir sport MMA borbe u Beogradu, u režiji FNC