Nakon veoma uspešnog letnjeg izdanja Serbia Epic serije prošle godine, kada je Stara planina ponovo upisana na svetsku mapu planinskog biciklizma, ove godine organizacija odlazi korak dalje, kada će realizovati trail trku 24. avgusta i prvi UCI biciklistički maraton u Srbiji 25. avgusta.

Nakon što je Srbija do sada imala priliku da ugosti i prati sportiste iz mnogih evropskih i zemalja regiona kao što su Irska, Južnoafrička Republika, Austrija, Italija, Ukrajina, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Serbia Epic serija trka donela je našoj zemlji status jedne od najtraženijih država za takmičenje ovog tipa.

image0.jpg
Serbia Epic 
foto: Serbia Epic

Serbia Epic će u 2024. predstaviti novine u vidu uvođenja trail trka, te izaći iz okvira biciklizma i promovisati svojevrsni festival zdravlja i sporta, orijentisan ka porodicama i svim generacijama. Škoda Serbia Epic pružiće i ove godine dodatne sadržaje za letnju sezonu populatnog “krova Srbije”, Stare planine i nastaviti tradicionalno da organizuje trke koje predstavljaju nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta.

Za prvim UCI biciklističkim maratonom u Srbiji već vlada veliko interesovanje stranih takmičara, a staza koja bude trasirana za ovo takmičenje ostaće trajno Staroj planini za dalje korišćenje. Uz izuzetnu saradnju sa JP Stara Planina, direktorom Goranom Karadžićem i predsednikom opštine Knjaževac, Milanom Đokićem, Serbia Epic započinje novu eru sportsko turističkih sadržaja.

Serbia Epic seriju podržali su Ministarstvo turizma i omladine, Grad Novi Sad - Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Hormann, Pošta Srbije...

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir televizija OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA ZORANA ARUNOVIĆ ZA KURIR: OVAJ SPORT ZABRANJUJE EMOCIJE! Videli ste u Parizu šta sam držala u sebi 12 GODINA