Dupli takmičasrki vikend koji je održan na motodromu Grobnik nadomak Rijeke u Hrvatskoj bodovan je za Alpe Adria i nacionalni šampionat Srbije u disciplini brzinski motociklizam, na kom je Vukašin Bajić član Vitalon rejsing tima u najjačoj klasi superbajk tokom dva dana osvojio četiri pehara.

U rodni Novi Sad vratio se sa jednim za drugo, odnosno za treće mesto za Aple Adria i plus dva za prva mesta u nacionalnom šampionatu.

– Vikend na Grobniku nije protekao po planovima koje smo imali, ali generalno ne mogu biti nezadovoljan ostvarenim rezultatima. Kada je u pitanju Alpe Adria šampionat, u subotu sam se domogao drugog, odnosno u nedelju trećeg mesta tokom četvrtog nadmetanja u sezoni. Do kraja istog preostaju nam još dva dupla takmičenja, tako da još imam teoretskih šansi za titulu, drugim rečima još ništa nije završeno. Duplim trijumfom za nacionalni šampionat praktično sam utvrdio vodeću poziciju, a da ko kraja našeg prvenstva ostaje nam još jedan dupli trkački program na Slovakijaringu, za nešto malo više od mesec dana – rekao je Vukašin Bajić.

Do starta narednog takmičarskog vikenda Vukašinu Bajiću kapitenu Vitalon rejsing tima predstoje naporni treninzi i traženje načina da se dodatno ubrza, kako bi realizovao zacrtane planove za aktulenu sezonu.

Kurir sport