Nikola Jokić, svetska košarkaška zvezda i ponos Srbije, nedavno je uzeo trenutak da se posveti mladim džudistima iz Sremske Mitrovice tokom međunarodnog judo turnira u Somboru.

Tokom svoje posete hali, Jokić je imao priliku da upozna dečake i devojčice iz Sremske Mitrovice, provede vreme sa njima i napravi zajedničku fotografiju.

Osim što su mladi džudisti bili zadovoljni svojim takmičenjem, najveće oduševljenje za njih predstavljao je susret sa ovom svetskom sportskom zvezdom. Presrećni zbog prilike da upoznaju Nikolu Jokića, ovi talentovani sportisti će ovaj trenutak zauvek pamtiti kao jedno od najlepših iskustava u svojoj mladoj karijeri.

unnamed-1.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

Na XIV Međunarodnom Judo kampu koji se trenutno održava u Somboru, učestvuju i takmičari Judo kluba Sirmium. Kamp, koji okuplja najbolje džudiste iz regiona i šire, predvodi veliki stručnjak i trener svetske klase, gospodin Slavko Tekić.

Slavko Tekić, koji je naš nacionalni trener, trenutno vodi reprezentaciju Azerbejdžana, i na Olimpijskim igrama u Parizu postigao je izvanredan uspeh osvojivši dva olimpijska zlata kao trener. Njegovo prisustvo na kampu u Somboru predstavlja izuzetnu čast i priliku za sve učesnike da uče od jednog od najboljih u ovom sportu.

unnamed.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

Pored vrhunskih treninga i stručnog vođenja, ovaj kamp je našim takmičarima doneo još jedno neverovatno iskustvo. Imali su priliku da se nađu u istoj hali sa našim najboljim košarkašem na svetu, Nikolom Jokićem. Prilika da podele prostor sa takvom sportskom legendom učinila je kamp još posebnijim i nezaboravnim za sve prisutne.

Za takmičare Judo kluba Sirmium, boravak na ovom kampu predstavlja ne samo priliku za unapređenje svojih veština, već i motivaciju da teže ka vrhunskim sportskim dostignućima.

D. Š. / Kurir sport