FORMULA 1: Vilijams odustao od Sardženta, doveo Argentinca iz F2
Foto: Xavi Bonilla / AFP / Profimedia

Promena usred sezone

FORMULA 1: Vilijams odustao od Sardženta, doveo Argentinca iz F2

Ostali sportovi -

Argentinski vozač u Formuli 2, Franko Kolapinto, imenovan je za novog vozača ekipe Vilijams u Formuli 1, nakon što je tim odustao od Amerikanca Logana Sardženta.

Kolapinto, trenutno šestoplasirani u F2, za Vilijams će voziti od trke za Veliku nagradu Italije, koja je na programu u nedelju, 1. septembra, od 15 sati.

Sardžent je za Vilijams vozio od 2023. godine, a na 36 trka osvojio je jedan poen, i njegov najbolji plasman ove godine bio je 11. mesto.

Na prošlonedeljnom treningu za Veliku nagradu Holandije, Amerikanac je doživeo udes, a samu trku završio je na 16. poziciji.

Direktor Vilijamsa, Džejms Vouls kazao je da odluka da vozač bude zamenjen u sred sezone nije bila laka, ali da veruje da timu daje najbolje šanse da se takmiči za poene.

"Upravo smo unapredili bolid i moramo da maksimiziramo svaku šansu za postizanje poena u veoma teškoj borbi za sredinu tabele", rekao je Vouls.

Američki vozač Logan Sardžent je već trebalo da bude zamenjen na kraju sezone, kada u tim dolazi Karlos Sainc iz Ferarija, i koji će za Vilijams u sezoni 2025 voziti u paru sa Aleksom Albonom.

Sa druge strane, 21-godišnji Kolapinto, navodi da će za dolazak u F1 na sredini sezone biti potrebno mnogo učenja.

"Ali sam spreman za izazov i potpuno fokusiran da radim koliko god mogu sa Aleksom i timom, kako bi doneli uspeh", dodao je Argentinac.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track