NEVEROVATNA ANGELINA TOPIĆ U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Srpkinja se bori za medalju manje od mesec dana nakon teške povrede
Foto: Sven Beyrich / imago sportfotodienst / Profimedia

PERU

NEVEROVATNA ANGELINA TOPIĆ U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Srpkinja se bori za medalju manje od mesec dana nakon teške povrede

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale juniorskog Svetskog prvenstva u Peruu u disciplini skok uvis i imaće poslednju priliku da se bori za juniorsko zlato.

Angelina, koja drži rekord Srbije, nastupila je na Svetskom prvenstvu manje od mesec dana nakon teške povrede na Olimpijskim igrama.

U finale se plasirala preskočivši letvicu postavljenu na 1,83 metara.

Finale skoka uvis je na programu u subotu kasno uveče.

Angelina Topić
foto: Sven Beyrich / imago sportfotodienst / Profimedia

Od srpskih atletičara, u finale su se plasirali još i Mejra Mehmedović (3.000 stipl), Natalija Grujić (1.500) i Aldin Ćatović (1.500).

Bojan Novaković plasirao se u polufinale i izjednačio juniorski rekord Srbije u trci 110 metara sa preponama za 13,69 sekundi i sada ga deli sa Bogdanom Vidojkovićem, koji je takođe isrtrčao nacionalni rekord na juniorskom Svetskom prvenstvu u Kaliju, pre dve godine.

U Peruu od 27. do 31. avgusta traje Svetsko prvenstvo za atletičare do 20 godina, a reprezentaciju Srbije predstavlja 13 juniorki i četiri juniora.

Bonus video:

00:10

Angelina Topić ponovo prohodala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track