EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU! Oglasili se organizatori Paraolimpijskih igara: Jedno nisu uspeli da objasne!
Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

diskvalifikovan

EVO ZBOG ČEGA JE SRBINU ODUZETA MEDALJA U PARIZU! Oglasili se organizatori Paraolimpijskih igara: Jedno nisu uspeli da objasne!

Ostali sportovi -

Srpskom paraolimpimpijcu Nebojši Đuriću oduzeta je srebrna medalja, koju je u petak uveče osvojio na Paraolimpijskim igrama u Parizu, a sada su se organizatori oglasili i pokušali da daju objašnjenje zbog čega je on diskvalifikovan.

Đurić je stigao do srebra stigao u disciplini bacanje kugle F55 i završio je drugi, iza Bugarina, Ruždija Ruždija sa najboljim hicem od 11.98 metara, što je ujedno i njegov najbolji rezultat ove sezone.

Bronzana medalja, pripala je Poljaku, Lehu Stoltmanu, koji je bacio osam centimetara slabije.

Na zvaničnom sajtu Paraolimpijskih igara navodi se da je Đurić diksvalifikovan uz obrazloženje R6.16.1. Ta stavka u pravilniku znači da je oprema bila neadekvatna.

Nebojša Đurić
foto: Paralympics.org / Printscreen

Ipak, organizatori nisu uspeli da objasne jedno. I pored toga što su naveli po kom je članu diskvalifikovan, organizatori Paraolimpijskih igara nisu objasnili šta nije bilo u redu sa Đurićevom opremom, pa se na sve ovo može gledati kao na presedan kakav nije viđen i sasvim sigurno veliki skandal.

Ostaje da se vidi da li ćemo uskoro dobiti novo objašnjenje za ovaj skandal.

BONUS VIDEO:

00:15

Ivana Španović Dubai

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track