DOMINACIJA BOGDANIĆA NA NAVAK-U: Novosađanin slavio u četiri od šest trka
Foto: plumrace.com

Dupla karting trka

DOMINACIJA BOGDANIĆA NA NAVAK-U: Novosađanin slavio u četiri od šest trka

Ostali sportovi -

Duplu karting trku na stazi NAVAK nadomak Beograda, bodovanu za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije pod pokroviteljstvom Sportskog auto karting saveza, više nego ubedljivim nastupom u diviziji 2 koju su sačinjavale klase 3 i 4 obeležio je Uroš Bogdanić član AMSK Novi Sad.

Od šest trka tokom dva dana kako nalaže Pravilnik takmičenja Bogdanić je četiri puta bio najbrži u diviziji, odnosno ostvario je maksimalni učinak u klasi 3 junior rotaks maks.

– Čitav vikend je bio više nego zabavan, a slobodno mogu reći i vrlo uspešan. Zabavan je bio jer smo prvi put vozili na stazi u okviru NAVAK-a, a uspešna je jer sam u klasi 3 ostvario maksimalan učinak, a u diviziji sam čak na četiri od šest trka bio najbrži u konkurenciji sa starijim kolegama u jačim kartinzima – uvodne su reči Uroša Bogdanića.

Nova staza i vožnja u diviziji dva su izazova tokom duplog takmičarskog vikenda koje je kandidat za šampionsku titulu u klasi 3 odlično rešio.

– Tokom prvog dana svi smo se upoznavali sa stazom, jer kao što sam već rekao prvi put je kalendaru šampionata Srbije. Dinamična, sa zahtevanom konfiguracijom, brzim i sporim krivinama i izuzetno dugačkim startno – ciljnim pravcem, nešto oko 300 metara, što je i te kako zabavno, ali traži maksimalnu koncentraciju. Kada je u pitanju vožnja u diviziji sa starijim kolegama u jačim kartinzima i na boljim pneumaticima, mogu reći da sam uživao. Tokom subote sam u drugoj trci pobedio u diviziji, da bi tokom nedeljnog izdanja sva tri puta prvi prošao kroz cilj. Najzahtevnije mi je bilo tokom dugačkog prvaca, gde su me takmičari klase 4 zbog snage kartinga na trenutke i obilazili, ali kada dođu krivine sve bih vratio u svoju korist i tako dok sudija sa kariranom zastavom nije označio kraj – jasan je Bogdanić.

Do kraja nacionalnog šampionata i Otvorenog prvenstva Srbije ostala su još dva vikenda. Što se tiče klase 3 junior najozbiljniji kandidat za šampionsku titulu je Uroš Bogdanić, koji je posle pomenutog vikenda učvrstio vodeću poziciju.

Plasmani

Subota

Mini: 1. L. Radenković, 2. J. Milovanović, 3. N. Đurićković

Mikro: 1. L. Macura, 2. R. Sabljić, 3. K. Bajić

Junior: 1. U. Bogdanić, 2. A. Praizović, 3. A. Maksić

Senior: 1. S. Stojkov, 2. F. Orbović, 3. M. Gajić

Tag master: 1. Ž. Stjepanović, 2. L . Mohaci, 3. S. Maksić

KZ 2: 1. A. Dobrota, 2. N. Jović, 3. D. Popadić

Nedelja

Mini: 1. N. Đuričković, 2. M. Janković, 3. V. Vidosavljević

Mikro: 1. L. Macura, 2. K. Bajić, 3. R. Sabljić

Junior: 1. U. Bogdanić, 2. A. Praizović, 3. A. Maksić

Senior: 1. S. Stojkov, 2. M. Gajić, 3. A. Bogdanos

Tag master: 1. Ž. Stjepanović, 2. L . Mohaci, 3. B. Samardžić

KZ 2: 1. L. Popadić, 2. D. Popadić, 3. N. Jović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track