Najlepša priča iz Pariza! Nakon što je na Olimpijskim igrama Egipćanka Nada Hafez učestvovala u mačevanju trudna, sada je britanska paraolimpijka Džodi Grinam uzela dve medalje u streličarstvu u sedmom mesecu trudnoće! Ova 31-godišnjakinja postala je prva trudna osvajačica medalje na Paraolimpijskim igrama.

"Jako sam ponosna na sebe. Imala sam poteškoća i nije bilo lako. Ali sve dok sam zdrava i beba je zdrava, znala sam možemo da se takmičimo. Htela sam da pokažem da nisam ovdje da bih samo učestvovala, već se i borila za medalju", rekla je za britanske medije.

profimedia0903531759.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Džodi Grinam je u Riju 2016. uzela srebro u miks timu, a nakon što je ispisala istoriju kada je uzela bronzu u Parizu individualno, ona je uspela da osvoji i zlato u timskoj konkurencijI! Ovo joj je druga trudnoća, a kako kaže sve vreme ok se takmičila - osećala je bebu! "Beba nije prestala da se rita. Kao da je govorila: 'Šta se događa? Stvarno je bučno! Mama, što radiš?'" ispričala je Grinam i dodala: "Definitivno sam plakala više nego ikada pre!"

Džodi Grinam je rođena sa kraćom levom rukom, na kojoj nema prste osim kratkog levog palca. Ona je ispisala istoriju jer je prva osoba koja ima takav nedostatak, a da se takmiči u streličarstvu. Počela je da se bavi sportom 2008. godine, a u reprezentaciju je ušla 2014. Već dve godine kasnije imala je medalju u timskoj konkurenciji, a u individdualnoj je došla do četvrfinala.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre