U organizaciji francuske Amaury sport organisation (A.S.O.) koja je organizator Tour de France najprestižnije biciklističke trke na svetu, u Bukureštu je vožena trka L’Etape Romania by Tour De France.

Niz trka u sklopu L’Etape by Tour De France namenjene amaterima voze se u 29 zemalja širom sveta i kvalifikacione su za glavni događaj sledeće 2025. godine u okviru najveće trke na svetu Tour De France.

Svi oni koji se ostvarenim plasmanom kvalifikuju imaće pravo da voze nekoliko istih etapa koje će voziti i profesionalni vozači u vreme trajanja Tour de France 2025. godine.

Biciklisički klub Velo i Biciklistički klub Dubl imali su svoje predstavnike na trci koja je organizovana u glavnom gradu Rumunije.

Iz biciklističkog kluba „Velo“ startovali su Teodora Savić Popović i Dejan Nikitić dok su u dresu biciklističkog kluba „Dubl“ vozili Danijel Radvanji i Jovo Bogdanović.

Biciklistički savez Srbije VELIKI USPEH U BUKUREŠTU: Teodora Savić Popović je zauzela prvo mesto u kategoriji žena!

Na događaju je nastupilo 2.500 takmičara razvrstanih po uzrasnim kategorijama. Trka se vozila ulicama Bukurešta sa startom i ciljem na centralnom trgu ispred zgrade Parlamenta Rumunije.

Na stazi dugoj 77 kilometara u sjajnoj atmosferi i odličnoj organizaciji takmičari b.k. Velo su bili sjajni, Teodora Savić Popović je zauzela prvo mesto u kategoriji žena, Dejan Nikitić 38. mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji. Danijel Radvanji osvojio je 68. poziciju, dok je Jovo Bogdanović ostvario 40. mesto u svojim uzrasnim kategorijama.

Teodora Savić Popović je osvajanjem prvog mesta ostvarila pravo da reprezentuje svoju državu na kraljevskoj etapi Tour de France 2025. učešćem na trci koja se prethodno vozi za amatere na istoj relaciji.

Ostali takmičari su svojim rezultatima stekli pravo učešća na glavnom L’Etapu koji će u julu sledeće godine pratiti nekoliko etapa Tour de France uključujući i onu kraljevsku koja taj naziv nosi kao najteža etapa na trci po konfiguraciji terena.

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork