Karling reprezentacija Srbije na specijalni poziv Karling federacije Rusije učestvuje na Pacifičkom karling kupu u okviru Sportskih igara Istočnog ekonomskog foruma koji je otvorio predsednik Ruske federacije Vladimir Putin. U novoj karling dvorani u Vladivostoku, koja je izgrađena po direktnom nalogu Vladimira Putina, održava se Pacifički karling kup za mešovite parove na kojem učestvuju ekipe iz Kine, Turske, Kazahstana, Belorusije i domaćina Rusije, kao i Karling reprezentacija Srbije sastavljena od iskusnih igrača i standardnih reprezentativaca Dragane Bajkanović i Gorana Ungurovića.

Velika je čast bila dobiti specijalnu pozivnicu za ovaj turnir koji se održava u okviru Istočnog ekonomskog foruma koji je otvorio predsednik Ruske federacije Vladimir Putin i kojem prisustvuju lideri i ekonomski stručnjaci iz čitave Azije. To je rezultat saradnje između Karling federacije Rusije i Nacionalnog saveza za karling Srbije koja je intenzivirana nakon potpisivanja Sporazuma o bratstvu, prijateljstvu i saradnji 2022. godine u Sankt Petersburgu. Goran Ungurović koji je i poluprofesionalni trkač na duge staze (maraton i polumaraton) predstavljao je Srbiju i u Trci prijateljstva na 5km.

Kuriozitet je da su se Dragana Bajkanović i Goran Ungurović jedini pojavili u narodnim nošnjama na defileu učesnika tokom otvaranja turnira i izazvali veliku pažnju učesnika i medija. Iako je karling u Srbiji nerazvijen sport bez ikakvih uslova za treninge (namenska ledena dvorana za karling), naši karlingaši uvek na pravi način i sa ponosom predstavljaju Srbiju širom sveta.

Kurir sport