Sjajan nokaut hrvatskog MMA borca Filipa Pejića protiv Crnogorca Vasa Bakočevića na FNC događaju u Puli ostao je u senci nesportskog poteza koji je usledio nakon udarca i šokantne diskvalifikacije Hrvata.

Dugo najavljivani obračun Filipa "Nitra" Pejića i Vase "Psihopate" Bakočevića na FNC događaju u Puli imao je šokantan rasplet.

Pejić je nokautirao ljutog rivala Bakočevića, ali je na kraju diskvalifikovan zbog zabranjenog "soccer" udarca koji je usledio dok je protivnik ležao na zemlji.

Tako je Hrvat zbog neviđene gluposti ostao bez pobede koju je apsolutno zaslužio u oktagonu.

Nakon odluke sudija usledio je novi šok. Vaso Bakočević je odbio da primi pobednički trofej, jer je smatrao da ga nije zaslužio. On je prišao protivniku, koji je bio vidno razočaran, i podigao njegovu ruku.

"Zamisli da dođem kući i kažem deci da sam pobedio, a onda pokažem ovaj snimak. Ja sam se borio dok su "soccer kickovi" bili legalni, tako i treba da bude. Filip Pejić je pobedio nokautom u prvoj rundi", rekao je Vaso nakon meča i dodao:

"Ovo je bio moj poslednji MMA meč. Samo ću da se borim golim rukama".

Iako je odbio pehar, pobeda mu je zvanično upisana pa sada ima skor od 44 pobede, 24 poraza i jednog remija. S druge strane Pejiću je ovo deveti poraz u karijeri. Sada je na skoru 16-9-2.

Kurir sport/J.M.

Kurir sport MMA borbe u Beogradu, u režiji FNC