Osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu u gađanju malokalibarskom puškom, ;Dragan Ristić iz Kragujevca, nada se da će uspeti da ponovi rezultat i na igrama u Los Andjelesu 2028. godine.

To je rekao danas na svečanom prijemu koji je za njega i predstavnike Streljačkog kluba "Čika Mata" u kome trenira, priređen u zgradi Gradske uprave.

Ristić je rekao da je sa pripremama za ovogodišnje POI krenuo još u februaru, a osvojeno zlato i srebro na Evropskom prvenstvu u junu dali su mu snagu i veru da će moći da ostvari dobar rezultat na igrama u Parizu, kao što je to uradio u Tokiju.

"Treninzi su bili vrhunski, ali pritisak, trema i prevelika želja da brzo ostvarim uspeh učinili su da izostane medalja u gađanju vazdušnom puškom, što me nije omelo da posle tri dana, uz dva dobra treninga, u gađanju malokalibarskom puškom ostvarim željeni rezultat. Šta smo zaista uradili i koliki smo uspeh ostvarili vidimo tek kad se vratimo u Srbiju, i zbog toga hvala svim građanima, Srbiji, što cene ono što rade paraolimpijci i Gradu Kragujevcu što podržava streljaštvo", rekao je Ristić.

Predstavnici Grada Kragujevca su danas najavili da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u Streljački klub "Čika Mata", u obnavljanje njihove opreme i sređivanje prostora u kome treniraju kako bi se strelci što bolje pripremili za Svetsko i Evropsko prvenstvo, kao i za Olimpijadu u Los Anđelesu 2028. godine.

"Trenutno imamo četiri jako dobra strelca i nadamo se da će Kragujevac u Los Anđelesu imati četiri predstavnika u ovom sportu", kazao je predsednik Streljačkog kluba "Čika Mata", Milan Armuš.

Beta