Čuveni nemački vozač Mihael Šumaher je pre skoro 11 godina doživeo veliku nesreću, a u javnost je sada isplivao jedan detalji koji je obradovao sve poklonike legendarnog vozača.

Podsetimo, Mihael Šumaher je teško povređen 29. decembra 2013. nakon pada na skijanju na francuskim Alpima.

Tada je upao u komu, usled ozbiljnih povreda glave, a onda je hitno prebačen u bolnicu. Posle tamošnjeg ukazivanja osnovne pomoći, potom je prevežen u porodičnu vilu gde se, daleko od očiju javnosti, leči a da niko, zapravo, ne zna u kom je tačno stanju.

Poznati nemački dnevni list "Bild" je otkrio najkonkretnije detalje vezane uz njegovu dosadašnju rehabilitaciju.

Naime, taj medij piše da se Šumaher u sklopu rehabilitacije vozio u Mercedesu AMG. Svrha toga bila je stimulisanje mozga poznatim zvuucima, nakon što je Šumi proveo više od dve decenije trkajući se u Formuli 1 ili drugim kategorijama pre svog debija u "najbržem cirkusu na svetu (1991. na Velikoj nagradi Belgije).

profimedia0301236092.jpg
Bildbyran / Zuma Press / Profimedia 
foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Otkriveno je i da je za njega angažovano čak 15 lekara, masera i asistenata kako bi mu pružili najbolju negu 24 sata dnevno.

A potom su stigle i najnovije, vrlo ohrabrujuće vesti.

"Legendarni pilot Formule 1 Mihael Šumaher može da sedi za stolom, otkrio je nedavno nekadašnji F1 vozač i bivši timski kolega slavnog Nemca, Džoni Herbert".

Tome se dodaje i sledeće:

"Stanje Šumahera, koji je uveden u veštačku komu i bio na nekoliko operacija nakon pada na skijanju, od tada je obavijeno velom misterije, a informacije uglavnom dolaze na kapaljku. Međutim, u razgovoru za britanski medij, Herbert je naveo je kako šampion Formule 1 može konačno samostalno da sedi, što je sigurno razveselilo sve njegove navijače"

Kurir sport