Incident koji se dogodio pred meč Majami Delfinsa i Džeksonvil Džeguarsa podigao je veliku buru u Americi.

Nekoliko sati pred početak utakmice najbolji igrač Majamija, Tajrik Hil, uhapšen je ispred stadiona zbog brze i nesavesne vožnje.

Na snimku koji je podigao veliku prašinu "preko bare" može se videti kako policijski službenici koriste prekomernu silu, obaraju Hila na zemlju i vezuju ga lisicama.

Jedan od trojice policajaca koji su uhapsili NFL zvezdu nakon incidenta je suspendovan na neodređeno vreme, a direktorka policije Stephani Daniel rekla je da će pokrenuti internu istragu o ovom slučaju.

Hil je ubrzo nakon incidenta pušten na slobodu i uspeo je da stigne na utakmicu. I ne samo to... Bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu svog tima protiv Džeksonvila 20:17.

Nakon tačdauna koji je napravio rešio je da isprovocira policiju, pa je sjajan potez proslavio imitirajući vezivanje lisicama.

Nakon meča otvoreno je govorio o incidentu koji se dogodio:

"Nisam bio bezobrazan jer me majka nije tako vaspitala. Nisam ni psovao. Ništa od toga" kaže Hil i dodaje:

"Ne želim da spominjem rasu u celoj priči, ali ponekad je nekako sumnjivo... Šta da nisam Tajrik Hil? Bog zna šta bi mi taj tip i ostali uradili. Siguran sam samo da sam učinio ono što mi je ujak rekao da radim u takvim situacijama: 'Samo slušaj, stavi ruke na volan i slušaj'".

Kurir sport/J.M.

Kurir Srbija trening