U slavu srpskih paraolimpijaca koji su se iz Pariza vratili sa šest osvojenih odličja, sa ponosom je zasijala Kula Beograd. Na najvišoj zgradi u Srbiji i regionu emitovana je specijalna projekcija sa likovima naših paraolimpijskih šampiona.

Zlatno odličje osvojio je parastrelac Dragan Ristić u disciplini vazdušna puška, dok su tri srebrne medalje našoj zemlji donele parastonoteniserke Borislava Perić Ranković u singlu i u dublu sa Nadom Matić, kao i paraatletičar Nebojša Đurić u bacanju kugle.

Bronzana odličja osvojili su parastonoteniser Mitar Palikuća i paraatletičar Željko Dimitrijević u bacanju čunja. Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić, paraatletičar, uspeo je da osvoji srebro na Paraolimpijskim Igrama u Parizu, ono mu je zatim oteto, ali i vraćeno posle žalbe.

djuric--8.jpg
Printscreen / Facebook / UŽICE - OGLASNA TABLA 
foto: Printscreen / Facebook / UŽICE - OGLASNA TABLA

Nebojša Đurić je za Kurir televiziju govorio o svojim iskustvima iz Pariza.

- Najponosniji sam bio na svog trenera i sebe zbog načina na koji smo došli do medalje. Nikada nisam bio ponosniji, jer smo došli u Pariz kao 7 ili 8 favoriti na rang listi. Imali smo svetsko prvenstvo u maju, koje mi je bilo potrebno za kvalifikaciju za Paraolimpijske igre, tamo sam bio drugi - počeo je svoju priču paraatletičar.

On je istakao i koliko je zahvalan svima koji su sa njim prošli kroz borbu za medalju koja, kako on kaže, pripada narodu:

- Uradili smo ono što sanjam celu svoju karijeru, a ova medalja je njena kruna. Ta medalja pripada našem narodu, osvojena je na pravdi Boga. Tamo su neki ljudi pokušali da me na sve načine dovedu do toga da je ne uzmem.

kurir televizija "BIO SAM EMOTIVNO I FIZIČKI PRAZAN" Nebojša Đurić o borbi za srebrnu medalju: Pokušali su da mi je oduzmu, ali ona pripada narodu!

Đurićev trener rekao je ranije da on nije mogao ni da jede dok se situacija sa medaljom nije ispravila, a Nebojša je i sam ispričao koliko mu je teško ta borba pala:

- Bilo je tako teško da nisam mogao da nastupim na drugoj disciplini, bacanju diska. Bio sam toliko prazan emotivno i fizički, samo sam molio Boga da mi da snage da izdržim sve to. Večno sam zahvalan i državi i narodu, svi su slali poruke i mediji su propratili sve. Pravda je pobedila.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Prijem za osvajače medalja na OI u "Srpskoj kući" u Parizu