Tua Tagovailoa jedan je od poznatijih kvoterbekova u američkom fudbalu, a ovaj čuveni fudbaler nalazi se u životnoj opasnosti pošto je doživeo i treći potres mozga na terenu.

Na startuNFL sezone Bafalo Bilsi su savladali Majami Dolfinse rezultatom 31:10, ali je sve ostalo u senci jezive povrede Tagovailoe.

On je posle sudara glavama sa sejftijem Bilsa Damarom Hemlinom pao na zemlju i usledila je hitna intervencija doktora. Probao je da ustane, ali nije znao gde se nalazi, te je krenula prava drama.

- Rekli su nam da je svestan, da je upravo otišao sa terena samostalno. Takođe nam je rečeno da pomera ekstremitete - rekla je u prenosu novinarka Amazona, a otkriveno je i da su ga žena i dvoje dece sačekali u svlačionici.

Ovo je treći potres mozga za nesrećnog kvoterbeka Dolfinsa koji je 2022. godine doživeo čak dve slične situacije na terenu i odigrao je tek 13 utakmica.

Tagovailoa je u svesnom stanju prebačen u bolnicu i nema novih informacija o njegovom statusu, ali je njegovo stanje prema prvim informacijama stabilno. Ipak, mogao bi da se nađe u životnoj opasnosti ukoliko nastavi da se bavi sportom i naredni potres mozga mogao bi da bude fatalan.

Kada je pre dve godine doživeo pomenuta dva potresa mozga, Tagovailou su roditelji molili da završi karijeru.

- Otišao sam kod lekara i dobio sve potrebne informacije da bih odlučio da li je dobra ideja da nastavim da igram ili ne - govorio je on tada.

BONUS VIDEO:

Kurir Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!