Jedini predstavnik Srbije na prestižnom Šampionatu Evrope na brdskim stazama Milovan Vesnić, nastupio je na poslednjoj ovogodišnjoj trci koja je vožena ovog vikenda na čuvnoj stazi Buzet u Hrvatskoj, gde je vikend završio kao treći.

Deveti podijum na isto toliko nastupa u krajnjem zbiru Vesniću je doneo i treće mesto u generalnom plasmanu FIA EHCC u sezoni 2024.

Na kraju je za bolji plasman presudila jedna trka na kojoj srpski as nije učestvovao zbog tehničkih problema na automobilu.

“U Hrvatskoj smo došli sa rezervnim motorom, jer nas je jedan već izdao na prošloj trci u Sloveniji. Uspeo sam nekako da odvezem trku do kraja, iako je u finišu druge vožnje i ova pogonska jedinica ostala bez snage. Uz promenjive uslove i na klizavoj stazi, uz problem sa motorom, zadovoljan sam rezultatom", rekao je Vesnić posle nastupa na Buzetu.

"Pet drugih i četiri treća mesta zbir su rezultata ove godine. Na kraju, u generalnom plasmanu grupe tri ponovo sam trećeplasiran, jer nisam otišao na trku u Italiji. Nadao sam se da ćemo biti vicešampioni, ali splet okolnosti ove godine je bio takav da se bolje nije moglo. Zadovoljan sam postignutim vremenima, uz očigledan napredak u svakom pogledu, i tehnički i vozački. Sreća nas, nažalost, u nekim mometnima jednostavno nije pogledala. Na kraju želim da čestitam svim konkurentima koji su uspeli da ovu čudnu sezonu izguraju do kraja. Na meni i mom timu je sada da se prvo dobro odmorimo, a onda pripremimo i razradimo planove za sezonu 2025.”

Milovan Vesnić je sezonu 2024. Šampionata Evrope na brdskim stazama u konkurenciji više od 20 vozača u grupi tri završio kao trećeplasirani, iza novog šampiona Antonina Miljola iz Italije i mladog Anžea Dovljaka iz Slovenije. Time je Vesnić ponovio uspeh iz prošle godine, kad je takođe bio treći najbolji vozač u Evropi.

Kurir sport