Zbog duga od 1,4 miliona evra niko neće da se prihvati posla u VS Srbije

Dokle je došlo kad u Srbiji niko neće u predsedničku fotelju?
Vruć krompir u vidu mesta predsednika Vaterpolo saveza Srbije još niko nije uzeo u svoje ruke, a kako sad stvari stoje, tako će biti barem do septembra. U prevodu, srpski vaterpolisti će na Svetsko prvenstvo u Barseloni (19. jul - 4. avgust) otputovati svesni toga da u njihovoj kući mnogo toga i dalje ne štima.

Razlog leži u činjenici da je za sanaciju dugovanja potrebno 1,4 miliona evra, koliko je naslednicima ostavilo prethodno rukovodstvo VSS. Ili pak, kako reče Igor Milanović, lopovi koji su isisali pare iz Saveza. Generalni sekretar VSS Marko Stefanović, svestan težine situacije u kojoj se nalazi, apeluje na državu da pronađe način i pomogne našem najtrofejnijem sportu.

- Od budućeg predsednika Saveza i Upravnog odbora očekujemo sanaciju dugovanja i obezbeđivanje sredstava za svaku sezonu. Svesni smo da toliki dug ne može da se reguliše preko noći, pa to i ne tražimo - kaže Stefanović i dodaje:

- Kasni novac iz budžeta, što dodatno otežava i ovako teško poslovanje. VSS je već platio smeštaj i na SP idemo najnormalnije, mada bi lepše bilo da imamo predsednika.

(G. F.)

Manje para

Da je kriza duboko nagrizla VSS videlo se i u izmeni Pravilnika o nagradama reprezentativaca. Na insistiranje Aleksandra Šoštara usvojen je novi pravilnik, koji će stupiti na snagu nakon Svetskog prvenstva u Barseloni.
Po tom pravilniku smanjeni su iznosi nagrada za sve tri kategorije igrača, s tim što mogu biti uvećane na predlog selektora u zavisnosti od ranga takmičenja. Konačnu odluku donosiće Upravni odbor u zavisnosti od materijalne situacije Saveza u tom trenutku.