Suspenzija srpskog džudiste Nemanje Majdova na pet meseci, od strane Svetske džudo federacije samo zato što se prekrstio na Olimpijskim igrama u Parizu, izaziva ogromnu pažnju domaće javnosti.

Nemanja.jpg
Printskrin/Insta 

Srpski glumac Miloš Biković, koji ima veliki uticaj u Rusiji izrazio je svoje mišljenje povodom ove odluke. Javili su se i neki drugi sportisti i javne ličnosti. Jedan od onih koji je komentarisao sramnu odluku Svetske džudo federacije, jeste u sveštenik SPC Predrag Popović kojeg na društvenoj mreži instagram prati više od 581.000 ljudi.

- Progon hrišćana i izrugivanje hrišćanstvu nije prestalo niti je skriveno, već jasno kao dan i potpuno otkriveno! A snaga naših sportista i njihove vere se upravo u progonu pokazuje. Nemanja sine, budi ponosan na sebe.Tebi su podigli spomenik viteza pravoslavlja što je veće nego da su ti dali sve zlatne medalje ovog sveta - napisao je sveštenik Predrag Popović i nastavio:

otac-predrag-popovic.jpg
Screenshot Instragam 


- Svima vama sportistima koji na terenu stavljate prst satani u oči, znajte da se mi, obični ljudi, veoma ponosimo. Mi narod smo i Crkva i država, tj. jedna velika porodica i kad vam kažemo da se vama ponosimo, onda to znajte. Zahvalite se vašim progoniteljima, ne budite gnevni na njih, već sa smirenjem i radošću prihvatite sve udarce i potpuno sam siguran da će vas to samo ojačati i više motivisati za dalje. A mi smo tu! Uvek ćemo biti tu uz vas. I kad pobedite i kad izgubite. Učićemo decu svoju da vas bodre. Zato ćete mene videti uvek na tribinama i u uglu ringa i gde god vi idete ja idem sa vama da vas podržim i da zajedno plačemo i radujemo se i u svemu šta nas snadje hvalimo Boga naših predaka i naših potomaka. Hvala vam i neka vas Bog sve blagoslovi!!! Živela prava Srbija na čelu sa njenim vitezovima!

Nemanja Majdov je video ovu poruku i odgovorio je svešteniku SPC sledećim rečima: 

- Hvala oče, slava Bogu na svemu, a imamo mi i previše.

MONDO/Teodora Orlandić LAZAR ĆUPIĆ: DŽUDO JE NAJBOLJI BAZIČNI SPORT ZA MLADE!