Užasne vesti dolaze iz Rusije, gde je na utakmici KHL lige ozbiljno stradao hokejaš Gleb Kuzmin.

Kuzmin.jpg
Printskrin/jutjub 

Na utakmici između ekipa Salavat Julajev - Avangard, došlo je teške povrede hokejaša Gleba Kuzmina. Sredinom druge trećine, u jednom na oko bezazlenom duelu između Kuzmina i Darena Dica, ruski hokejaš je izgubio ravnotežu, pai i pri velikoj brzini direktno glavom udario u zaštitini zid.

Gleb Kuzmin se previjao od bolova, a kada je izbacio zaštitnu gumu iz usta, čuli su se njegovi jezivi krici u dvorani koja je odmah zaćutala. Odmah je reagovao medicinski tim i Gleb Kuzmin je stavljen na nosila, a potom odmah prevezen u obližnju bolnicu.

Mediji u Rusiji nezvanično su objavili da se sumnja u torakalni prelom kičme, tako da je za Gleba Kuzmina sezona završena. Međutim, generalni direktor ekipe Salavat Julajev Rinat Baširov nije mogao da potvrdi ili demantuje ovu informaciju.

- Tu vest ne mogu da potvrdim. Mogu samo da kažem da će biti dug period oporavka. Lekari su rekli da će biti potreban dodatni pregled. Ovo će trajati dva do tri dana. Samo juče, u roku od sat vremena, postavljene su dve dijagnoze. U početku je bilo loše, a onda su stigle pozitivnije informacije - rekao je Baširov za "Match TV" i nastavio:

Kuzmin1.jpg
Printskrin/jutjub 

- Uključili smo i moskovske lekare. Postavili su preliminarnu dijagnozu, ali im je potreban dodatni pregled pacijenta. Ovo je zaista ozbiljna povreda. Još se ne može reći da će Gleb biti isključen do kraja sezone. Ali razumemo da će se on dugo lečiti. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da će ujutro biti novih lekarska konsultacija. Tamo će biti odlučeno koja metoda lečenja treba Kuzminu. Koliko će ostati u bolnici, zavisi od toga da li će biti doneta odluka o operaciji.

Gleb Kuzmin ima 27 godina, ponikao je u omladinskoj školi Dinama iz Moskve i igra na poziciji napadača. Član Salavat Julajeva je od 2020. godine. Daren Dic je kanadski hokejaš koji ima i državljanstvo Kazahstana. Dugi niz godina igra u ruskoj KHL ligi, u koju je došao 2018. kada je postao član kazahstanskog Barisa. U Rusiji je tri sezone nosio dres CSKA iz Moskve, a od ove je član Avangarda iz Omska.

Utakmica između Salavat Julajeva i Avangarda iz Omska završena je rezultatom 4:2, tako da je tim iz Ufe upisao pobedu.

Kurir televizija Srpski hokejaški sudija ispisao istoriju: Jedini naš predstavnik na Paraolimpijskim igrama u Pekingu