Epska borba za šampionski pojas! Na kraju je Danijel Duboa uspeo da pobedi Entonija Džošuu i da odbrani titulu prvaka sveta.

Pred čak 96.000 gledalaca na punom Vembliju, Duboa je uspeo da nokautira Džošuu, što je bio četvrti Džošuin poraz u karijeri. Duboa je upisao 22. pobedu i drugi put je uspeo da uzme pojas jer je pre toga savladao Hrvata Filipa Hrgovića u borbi za trofej.

Dominirao je pobednik od samog starta, pa je već u prvoj rundi desnim krošeom poslao dvostrukog prvaka sveta Entonija Džošuu na pod.

Pokušavao je on da preživi napade rivala, ali je u prve tri runde dva puta pao, a kada je zadao nekoliko udaraca u četvrtoj rundi ponadali su se svi da će se bora produžiti. Ipak bio je u nokdaunu i na kraju četvrte runde, a onda je na startu pete sve bilo gotovo.

Duboa je krenuo sa serijom snažnih udaraca i jedan zadnji kroše presudio je Džošui. Kada je pao više nije mogao da ustane i pitanje je da li posle ovog poraza 34-godišnjak može ponovo da se nada šansi da boksuje za titulu.

Što se Duboe tiče, njega ćemo još dugo gledati, a posle Džošue i Hrgovića videćemo ko je sledeći na redu da proba da ga pobedi.

Ako se uopšte i pojavi takav...

Kurir sport / Mondo

Kurir Marko Nikolić bokser