Među debitantkinjama u seniorskoj reprezentaciji Srbiji, pored Tatjane Činku na spisku se našla još jedna kadetkinja, desni bek zagrebačke Lokomotive, Lara Stanić.

U društvu oca koji ju je dovezao u kamp nacionalnog tima, nije mogla da sakrije osmeh po dolasku.

”Osećam se preponosno! Ovaj poziv mi puno znači, ali moram da priznam da ga nisam očekivala. Ipak, verujem da je to nagrada za sve što smo prvo kao tim, a potom i pojedinci pokazali ovo leto. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svetlu”, ističe Stanićeva.

Reakcija porodice kada si dobila poziv?

”Roditelji su navijali za to već neko vreme i samim tim su bili presrećni što se i njihova želja za mene ostvarila.”

Budućnost srpskog rukometa - breme ili privilegija?

”Trenutno osećam manji pritisak, ne mogu da kažem da toga nema, ali mislim da će sve vremenom i kroz treninge doći na svoje.”

Cimerka iz Kine - cimerka u seniorskoj reprezentaciji.

”Kada sam videla Cokino ime (Tatjana Činku) bila sam presrećna što smo opet zajedno i što možemo da nastavimo druženje i u sobi koju delimo. Nadam se da ćemo se dobro pokazati obe.”

Reakcija u klubu po povratku sa SP za kadetkinje.

”Svi su bili ponosni na moj tim i na mene i dočekali su me u slavljeničkoj atmosferi. Posle toga usledio je rad na pripremama za narednu sezonu kada se sve zaboravlja i nastavlja se još jače.”

EP u Mađarskoj?

”Nada poslednja umire. Na osnovu truda i rada koji ulažem imam pravo da se nadam i da verujem da se mogu naći na spisku za prvenstvo. Svesna sam da za mene ima vremana i da ne treba da očajavam ako ne odem sada, jer me to sigurno čeka u budućnosti.”

Kurir sport