Velika zvezda snukera, Mark Alen iz Severne Irske, pre nekoliko godina dotakao je dno, pa je rešio da svoj život promeni iz korena.

Mark Alen rođen je u Belfastu pre 37 godina i među igračima snukera nosi nadimak Pištolj. Bio je poznat po svom debeljuškastom izgledu koji mu nije smetao da ostvaruje vrhunske rezultate.

profimedia0760523160.jpg
Robert Szaniszlo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Iako je u svojoj izuzetno uspešnoj karijeri zaradio milione, Alen je 2021. godne bio prinuđen da proglasi bankrot.

Sramota me je na šta sam sve trošio pare, pretplatio sam svaki deo svog života, bankrot je bio jedini izbor. Zaradio sam oko četiri miliona dolara u ovom sportu i sve sam trošio maltene odmah posle zarade. Ništa nisam čuvao, onda je došao razvod i sve sam morao da platim. Da mogu da vratim vreme, pametnije bih trošio novac", rekao je jednom prilikom Alen.

Buran ljubavni život

Godine 2005. Mark Alen je započeo romansu sa nekadašnjom svetskom prvakinjom u snukeru Reni Evans. Sledeće godine dobili su ćerkicu, ali se par rastao 2008, posle čega je Irac zapao u veliku depresiju.

Godine 2011. Alen je upoznao Kajlu Mekgigan, sa kojom se oženio 2013. i dobio još jednu ćerkicu četiri godine kasnije. Sudski su se razišli 2020. Prošle godine Mark Alen se verio za Ejden Kasidi koja ga je redovno pratila na turnirima.

profimedia0751123790.jpg
Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nakon sloma koji je doživeo, rešio je da okrene novi list.

"Nisam se osećao dobro, nisam mogao da hodam oko stola, čuo sam svoj dah, odlučio sam da pružim sebi šansu. Uživao sam na tom turniru i posle toga sam nekoliko nedelja bez prestanka jeo i pio. Tada sam samo spustio glavu dole i prelomio, promenio sam životne navike, izgubio 40 kilograma i više ne gledam u vagu" - otkrio je Mark Alen, koji je pre mršavljenja imao 120 kilograma.

"Odavno nisam bio u ovako dobroj formi, verovatno sam pre 15 i više godina izgledao ovako. Provodim dosta vremena u teretani i pokušavam da se rešim viška kože posle mršavljenja. Gubitak kilograma mi pomaže u snukeru, ali i u životu", dodao je Alen koji je uspeo da se podigne iz ponora i vrati na pravi put.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija Delije pevale o večitom derbiju