Rukometaši Partizan AdmiralBet-a savladali su ekipu Dinama na gostovanju u Banatskom Karlovcu rezultatom 27:28 (14:15). Posle četiri odigrana kola domaćeg prvensta crno-beli su jedini sa maksimalnim učinkom i kao lider na tabeli čekaju susret sa Metaloplastikom, koji je zakazan za 11. oktobar.

Znali su izabranici Đorđa Ćirkovića da ih očekuje teško gostovanje. Pančevci su dosta promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, ali su domaće prvenstvo otvorili sa dva trijumfa, u kojima su pokazali veliku borbenost i energiju. Crno-beli su golovima Šotića i Mićića došli do početne prednosti – 0:2, ali je domaćin brzo odgovorio, a potom i preuzeo vođstvo – 4:3. Tokom prvog poluvremena gledali smo brz rukomet i čvrste duele u odbrani. Partizan AdmiralBet je u 17. minutu ponovo došao do plus dva (6:8), ali su Pančevci poravnali rezultat. Veliki broj isključenja dodatno je poremetio crno-bele tokom prvih 30 minuta igre. Igrači Đorđa Ćirkovića na klupu su slati pet puta, naspram dva isključenja za domaći tim. Ni golmanski trio nije imao svoje veče, pa je bilo teško doći do kontri i lakih golova. Minut i po pre kraja prve deonice, trener Partizan AdmiralBet-a zatražio je tajm-aut pri rezultatu 13:13. Nije Dinamo poklekao pred pritiskom crno-belih, a za to je u velikoj meri zaslužan čuvar mreže Kosanović. Ipak, golom Crnoglavca u poslednjim sekundama prvog poluvremena, na pauzu se otišlo uz minimalnu prednost Partizana – 14:15.

mladen-sotic-foto-mnastic.JPG
Maja Nastić / RK Partizan Mladen Sotić

Iskusni Kosanović ulio je novu dozu samopouzdanja svojim saigračima sa dva odbranjena sedmerca na startu drugog dela, ali je crno-belima bilo jasno da im je potrebna veća borbenost i bolja koncentracija. Postepeno su gradili prednost, koristeći greške rivala, da bi u 48. minutu na semaforu pisalo 21:25. Činilo se da je otpor domaćina konačno slomljen, ali se Dinamo nijednog trenutka nije predao. U 49. minutu požrtvovanost Ratkovića podigla je celu klupu na noge. Posle izgubljene lopte u napadu, usledio je šut protivnika iz daljine na prazan gol, ali je stameni pivotmen pretrčao ceo teren i stigao da loptu izbaci u aut, nakon čega je udario u stativu. Pančevci su iskoristili treće isključenje Mićića i sa igračem više smanjili zaostatak, da bi u 54. minutu još jednom došli do izjednačenja – 25:25. Ipak, izdržali su crno-beli pritisak Dinama sve do samog kraja i slavili 27:28.

djordje-cirkovic-foto-mnastic.JPG
Maja Nastić / RK Partizan Đorđe Ćirković

Najefikasniji u crno-belom taboru bio je Veljko Popović, koji se sedam puta upisao u listu strelaca. Pratio ga je Mladen Šotić sa pet pogodaka iz isto toliko pokušaja, dok se u poraženom sastavu izdvojio Marko Perović sa osam golova. Potpuno zasluženo, MVP priznanje otišlo je u ruke golmana Milana Kosanovića, koji je zabeležio deset odbrana.

Kurir sport