David Šumaher, sin proslavljenog vozača Formule 1 Ralfa Šumahera i bratanac legendarnog Mihaela Šumahera, objavio je potresnu ispovest na svom Instagram profilu.

Mladi vozač, koji je javno podržao oca kada je uplovio u homoseksualnu vezu sa svojim menadžerom Etijenom Buskeom Kasanom, izneo je žestoke optužbe na račun svoje majke Kore Šumaher.

kora-ralf-sumaher.jpg
MATTHIAS SCHRADER / AFP / Profimedia 

U jednom intervjuu koji je dala krajem prošle godine, Kora je otkrila da nema nikakav kontakt sa sinom.

"David i ja ne razgovaramo, opet me je svuda blokirao. Ovo je jako bolno za mene. To je moje dete i mislim da me svaka žena koja je u takvoj situaciji može razumeti".

"Prošlo je više od godinu dana od kada sam ga poslednji put videla i razgovarala sa njim. Prošle godine sam jednom smela da dođem na njegovu trku. Još uvek me jako boli što se moj dečak toliko udaljio od mene nakon razvoda. Ne znam zašto", rekla je tada očajna Kora.

profimedia0897793220.jpg
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Nakon Ralfovog priznanja da je homosekualac, odnosi su se dodatno pogoršali. Kora je u više navrata javno isprozivala bivšeg supruga, što se nimalo nije dopalo sinu Davidu, koji je rešio da otkrije sav "prljav veš".

"Kada su se moji roditelji razveli 2015. godine, moja majka mi je zapretila da će, ako ne budem živeo sa njom, uništiti moj životni san – da budem vozač trka. Pošto ona nije bila u dobrom psihičkom stanju da brine o meni, i nisam želeo da odrastem u okruženju gde je jedino što je bilo važno po ceo dan to koliko je loš čovek moj otac, jednostavno sam otišao. Desio se incident u kom je htela da me odvede od sopstvenog oca protiv moje volje i to je toliko izmaklo kontroli da smo morali da pozovemo policiju, jer je ona non-stop tukla mog oca", napisao je Dejvid.

ralf.jpg
AP 

Za oca ima samo reči hvale, a za majku kaže da joj je neophodna stručna pomoć.

"Moj otac je uvek činio sve što je mogao da osigura da imam dobar odnos sa majkom. Godinama me je tata više puta ubjeđivao da joj dam još jednu šansu. Uvek sam to blokirao jer nemam želju i živce da ponovo prolazim kroz isto – da probudim stara sećanja i doživim ista iskustva. A način na koji se ona trenutno ponaša je apsolutna sramota. Moji roditelji su razvedeni već devet godina! Molim vas, ostavite nas na miru i pustite nas da živimo svoje živote", poručio je David.

Kurir sport/J.M.

Promo FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!