Mačevalački klub Crvena zvezda ima priliku da u nedelju, 13. oktobra dođe do titule šampiona Evrope, s obzirom da će učestvovati na finalnom turniru Kupa evropskih šampiona u Nemačkoj u Hajdenhajmu.

Na finalnom turniru učestvuje 13 ekipa iz deset zemalja. Za Crvenu zvezdu nastupaju Veljko Ćuk i Miloš Hrgović iz Srbije, Mohamed Hamza iz Egipta i Aleksandar Čupenič iz Češke. Najveća zvezda je Mohamed Hamza koji zauzima treću poziciju na svetskoj rang listi.

- Očekivanja su uvek najviša, zato što predstavljamo Crvenu zvezdu, jedan od najuspešnijih klubova na evropskim takmičenjima sa ovih prostora u svim sportovima. Uz pomoć fudbalskog kluba i sportskog društva Crvena zvezda, imamo mogućnost da podignemo najveći evropski trofej. Imamo jako čvrstu i talentovanu ekipu sa zvučnim pojačanjima iz Egipta i Češke. Daćemo sve od sebe da predstavimo klub u najboljem svetlu - rekao je Veljko Ćuk.

Ćuk je inače osvajač zlatne medalje na mediteranskim igrama u Oranu, Čupenič poseduje bronzu sa Olimpijade u Tokiju, dok je na poslednje odigranim Olimpijskim igrama, Hamza zauzeo petu poziciju. Nema sumnje da Crvena zvezda puca na visoko, a koliko može na završnom turniru u Nemačkoj, saznaćemo u nedelju, 13. oktobra.

MONDO/Mirela Ljumić PROBALI SMO MAČEVANJE, EVO KAKO JE BILO!