Ispred velelepne zgrade Gradske većnice u Somboru, svečanim defileom ekipa i prigodnim kulturno umetničkim programom otvorena je 63. Međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju.

Na ceremoniji otvaranja obratili su se prvi čovek biciklističkog saveza Republike Srpske i trke Beograd Banjaluka Vladimir Kuvalja, pokrajinski sekretar za sport Dane Basta, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i predsednik BSS Srbije Dušan Gojić.

1000147922.jpg
Privatna arhiva 


Prvi čovek biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja istakao je da Srbija i Srpska nikada nisu bolje saradjivali, pre svega zahvaljujući predsednicima Vučiću i Dodiku, ali i svima onima koji svakodnevno čuvaju i grade tu saradnju kroz razlicite oblasti. Kao jedan od primera dobre saradnje izdvaja biciklističku trku Beograd- Banjaluka, kao i trku kroz Srbiju, koja je startovala iz Istočnog Sarajeva dok je bio na čelu te trke.

1000147932.jpg
Privatna arhiva 


"Mi smo jedan narod sa jednom verom i zajedničkim ciljem. Dokaz za našu bratsku ljubav nije niti jedan papir, već napor koji su uložili naši predsednici Dodik i Vučić da ta saradnja bude još čvršća i intenzivnija. To je rezultiralo organizacijom svesrpskog sabora i rušenjem svih granica izmedju Srbije i Srpske", naglasio je Kuvalja.

1000147933.jpg
Privatna arhiva 

Predsednik biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić i predsednik saveza Vojvodine Ivan Arpaš navode da su veoma zadovoljni saradnjom sa kolegama iz Republike Srpske i najavljuju realizaciju brojih zajedničkih projekata.

Trka kroz Srbiju krenula je iz Sombora u četvrtak. Prva etapa završava se u Novom Sadu.

(Kurir sport)