Poznati bodibilder Leni Persin, poznatiji kao "Veliki Leni", preminuo je u 60. godini, zbog komplikacija izazvanih srčanom insuficijencijom, navode američki mediji.

Persin, ikona u svetu bodibildinga, postao je poznat po svom jedinstvenom izgledu i smelom karakteru, koji su ga izdvajali u ovom takmičarskom sportu.

Njegov neobičan izgled, pod uticajem palumbizma – stanja koje utiče na kontrakciju trbušnih mišića – dodatno je oblikovao njegov jedinstveni identitet u zajednici.

Mnogi, uključujući kolege bodibildere Dejva Palumba i Džona Brava, odali su počast njegovom izraženom karakteru i neiscrpnoj strasti prema sportu, pamteći ga kao blagog diva koji je svaki dan živeo punim plućima.

- Jedan od najkrupnijih ljudi, najveći u prostoriji, i znate, ako postoji nešto što svi možemo naučiti od Velikog Lenija, to je da je svaki dan živeo punim plućima. Nije bilo važno što je živeo u oronulom stanu punom bubašvaba, prljavštine i buđi, svaki dan je imao osmeh na licu i svaki dan je pronalazio način da sebe učini srećnim - izjavili su.

(Kurir sport)